1. September 2011

Anne is cooking...

Seit ich hier nicht mehr alleine wohne, koche ich fleissig. Denn nur fuer mich macht das keinen Spass, aber wenn wir mindestens zwei sind, bin ich dabei.
Hier in Marina di Ragusa gibt es diverse Fischgeschaefte, ich habe jedoch meinen Favoriten. Und dies liegt daran, dass der Fisch immer frisch ist, meistens vor der Haustuer gefangen ist, der Verkaeufer immer freundlich ist, uns Rabatt gibt und, ganz wichtig, weiss wie man den Fisch am Besten zubereitet. Oder man sagt einfach, wir sind 2 Personen, wollen heute Fisch essen und hatten an die und die Beilagen gedacht. Und schon bekommt man Tips, wie man welchen Fisch zubereiten kann. I love it! Heute gab es also pesce spadola ( ich bin nicht so gut mit sowas, aber ich meine es ist eine Stoer-Art) und dazu Vollkornsreis mit getrockneten Tomaten (auch erhaeltlich bei Sicula Shop) und Zucchini.







Eftersom jag inte längre bor ensam här lagar jag mycket mat till oss.
Det
är nämligen roligare att laga mat till 2 än till bara en - tycker jag iaf.
Här i Marina di Ragusa finns det flera fiskaffärer, men jag har min favorit.
Och detta
beror på att fisken är alltid fräsch,
är oftast fångad utanför dörren, säljaren är alltid vänlig och, viktigast av allt, han vet hur man tillagar fisken. Man kan bara säga: vi är två som vill äta fisk idag och hade tänkt på den och den bilaga. Sedan får du tips om hur man lagar en fin och smaklig fiskrätt. Jag älskar det!
Idag
var det allt Pesce Spadola (jag är inte så bra p
å det så ni får kolla det själv) och fullkornsris med soltorkade tomater (finns även Sicula Shop) och zucchini.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen