11. November 2011

Gestern es mal wieder Zeit fuer ein Fischgericht. In Ragusa gibt es diverse Fischgeschaefte, wobei natuerlich nicht alle top sind und schon gar nicht lokalen Fisch anbieten, jedoch habe ich einen Fischhaendler meines Vertrauens in der Via Carducci 1 mit dem Namen Stoffa gefunden. Beste Qualitaet, freundliche und kompetente Beratung und nicht uebermaessig teuer, wenn auch nicht billig. Inspiriert von meiner Arbeit bzw. den Gerichten, die dort serviert werden, habe ich den Fisch mit frischen Kirschtomaten aus Pachino mit Kapern in der Pfanne angebraten. Und das ist dabei herausgekommen:




Igår var det dags för en fiskrätt. I Ragusa finns det flera fiskaffärer, och naturligtvis är inte alla toppen och inte alle erbjuder lokal fisk, men jag har hittat en fiskhandlare som jag litar på i Via Carducci 1, namnet: Stoffa. Bästa kvalitet, vänlig och kompetent rådgivning och inte alltför dyrt, men inte billig heller. Inspirerad av mitt arbete eller snarare maten som serveras där, har jag stekt fisken med färska körsbärstomater från Pachino och kapris i en stekpanna. Resultatet ovan.

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