28. September 2012

Salvatore kocht

Es war mal wieder Zeit fuer Fisch und diesmal gab es Tintenfisch. Salvatore hat das Rezept aus Spanien mitgebracht und seine Mutter hat dies, so wie er mir berichtete, noch verfeinert. Nur die war nicht da, also hat sich Salvatore daran gemacht, uns ein schoenes Abendessen zu zaubern.
Gekauft haben wir den Tintenfisch beim Fischahendler unseres Vertrauens, der den dann auch direkt gereinigt hat. Dann noch schnell in den Supermarkt, denn Bier wird fuer dieses Rezept benoetigt. Das Tierchen wird dann in eine ofenfeste Form gegeben, dazu Petersilien und Limonen, Salz und Pfeffer und dann in den Ofen. Das Ganze braucht so seine Zeit, denn das Fleisch soll ja nicht allzu fest sein ;-)
Bei uns hat es so ca. 2 Stunden gedauert, aber das Warten hat sich gelohnt. Wenn der Tintenfisch dann auf dem Teller liegt, wird noch etwas Olivenoel drueber gegeben und dazu hab es feinstes Sauerteigbrot.





Det var dags för fisk igen och den här gången var det bläckfisk. Salvatore har tagit med sig receptet från Spanien, och hans mor har det förfinad  enligt siciliansk sätt, som han berättade. Bara det att hon inte fanns, så att Salvatore har tilllagad oss en trevlig middag.
Vi köpte bläckfisken hos fiskhandlaren i Comiso som alltid har fin och f
ärsk fisk och havsdjur. Han rengör den också. Sedan snabbt till snabbköpet, eftersom det behövs öl för detta recept. Bläckfisken placeras sedan i en ugnsform, samt persilja och citron, salt och peppar och därefter in i ugnen. Det hela behöver en viss tid för köttet ska vara mjukt ;-)
Hos oss har det tagit så ca 2 timmar, men väntetiden var värt det. N
är bläckfisken finns då på tallriken, hälls det något olivolja över den och till det hade vi det finaste surdegsbröd.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen